Home     Werkwijze     In geval van overlijden     Rouwvervoer     Monumenten / kelders  
Fotoalbum   Wilsbeschikking / begrafeniskosten     Contact
     
    Hoe werken wij?

Bij Begrafenisonderneming de Jongh staat een persoonlijke benadering voorop. Als u telefonisch contact met ons opneemt, krijgt u altijd één van onze begrafenisverzorgers te spreken. Na het melden van het overlijden maken wij een afspraak met u om in alle rust uw wensen en de vragen rondom de begrafenis door te nemen. Daarbij wijzen wij u graag op verschillende mogelijkheden waar u wellicht zelf nog niet aan gedacht heeft.

Tijdens het gesprek zullen wij onder andere de volgende zaken met u be-spreken: de verzorging en opbaring van uw dierbare, de keuze van de kist, de dag en tijd van condoleance, rouwdienst en begrafenis, de rouwkaart, de liturgie en de rouwadvertentie, het rouwvervoer, de begraafplaats en het soort graf en het dragen van de kist. Als keuzes meer tijd vragen, is er in de dagen die volgen genoeg gelegenheid tot nadere invulling. Wij streven ernaar om samen met u de begrafenis tot in detail voor te bereiden.

Naast de invulling van de wensen en de vragen rondom de begrafenis, zullen wij ook praktische zaken regelen. Hierbij kan gedacht worden aan de aangifte van het overlijden bij de burgerlijke stand en het opnemen en onderhouden van contact met de kerkelijke gemeente, de beheerder van de begraafplaats en andere betrokken instanties.

Wij zijn gespecialiseerd in thuisopbaren en hebben hiervoor alle professionele voorzieningen beschikbaar. De keuze om thuis of elders op te baren ligt bij de nabestaanden. Het voordeel van thuisopbaren is dat er in een vertrouwde omgeving afscheid genomen kan worden.

Het is mogelijk om als nabestaande zelf de laatste verzorging te doen of samen met onze gediplomeerde overledenenverzorgster.

Een overledene wordt altijd in één van onze rouwauto’s overgebracht van de plaats van overlijden naar het woonhuis, een kerk of een aula en op de dag van de begrafenis naar de begraafplaats gereden.

Wij beschikken over eigen dragers die op traditionele en plechtige wijze de kist op de schouders dragen. Indien gewenst kan er vanzelfsprekend ook door familie en/of vrienden worden gedragen of mee gedragen.

Op de dag van de begrafenis is de algehele leiding in handen van één van onze begrafenisverzorgers. Vanzelfsprekend vindt de uitvoering van de begrafenis plaats zoals in de dagen daarvoor met u is besproken. Ook hierin zult u de rust, waardigheid en stijl vinden die Begrafenisonderneming de Jongh kenmerkt.

Na de begrafenis blijft onze dienstverlening tot uw beschikking staan, onder andere met het afwikkelen van administratieve zaken, het eventueel verzorgen van een dankbetuiging en eventueel het advies bij de keuze van (een bijschrift op of uitbreiding van) een grafmonument. Ook ontvangt u dan van ons de geluidsopnames van de dienst en de begrafenis.

 
Bekijk hier het fotoalbum

Begrafenisonderneming
de Jongh:

-  Dag en nacht persoonlijk
    bereikbaar
-  Eigen rouwvervoer
-  Persoonlijke benadering
-  Eigen drukkerij
-  Eigen dragers
-  Uitsluitend begrafenissen
-  Stijlvolle verzorging
-  Monumenten
-  Nazorg
-  Deposito/derden gelden
    (Vanaf eind 2021)